zaterdag 3 december 2011

De vijvers

Achter ons huis ligt een vrij diepe tuin. Om precies te zijn 10 x 30 meter. Een aardig oppervlakte als zeg ik het zelf. Helemaal achterin bevindt zich de grote vijver. Dat is onze visvijver. Een aantal goudvissen, 2 zonnebaarsen en 1 shubunkin ( had er een stuks of 6) hebben het er reuze naar de zin.
Helaas hebben een aantal kikkers de winter van vorig jaar niet overleefd. Erg jammer, want in dat voorjaar krioelde het er nog van de kikkervisjes

Voor in de tuin ligt een kleine vijver. Voorheen was het een vijvertje waar wat goudvissen in zwommen. maar dit jaar wilde ik graag er een kikkervijver van maken.

Met hulp van Renée ( een echte kikkerliefhebber) hebben we de vijver helemaal opnieuw ingedeeld. Alle waterplanten er uit gehaald, gewassen en opnieuw geplant. Rondom de vijver kikker schuilplaatsen gecreëerd en net naast de vijver een kikkeropslagplaats.

Nadat alles er weer tiptop uit zag kreeg ik van haar kikkerdril van de bruine kikker om in de vijver uit te zetten. Lief hoor, want de dril heeft ze uit haar eigen vijver gehaald. En ze hebben het overleefd. Het krioelde van de kikkervisjes. Heb zelfs een heel bijzonder exemplaar. Een kikkertje met drie pootjes. Met de winter in het voorschiet is alles in rust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten